Invulling gezocht voor oud gemeentehuis Haelen en voormalig Rabobankgebouw Heythuysen

Foto: John Hölsgens

HAELEN/HEYTHUYSEN – Het voormalig gemeentehuis in Haelen aan het Raadhuisplein en het voormalig Rabobankgebouw in Heythuysen, gelegen aan de Dorpsstraat, worden verkocht. De gemeente Leudal wenst voor beide panden een passende invulling te vinden.

Voor het Raadhuisplein is het uitgangspunt dat het gebouw behouden blijft en ingevuld wordt met (huur)appartementen. Omdat de gemeente het aandeel huurwoningen in Leudal wilt vergroten heeft deze invulling de voorkeur boven koopappartementen.

Centrumversterkend
Op de begane grond ziet de gemeente graag invulling met een maatschappelijke voorziening of bijvoorbeeld horeca of detailhandel. Voor het voormalig Rabobankgebouw in Heythuysen is het uitgangspunt van de gemeente, dat er een voor deze kern centrumversterkende functie wordt gerealiseerd. Bij voorkeur door invulling met appartementen, gecombineerd met een invulling gericht op toerisme, detailhandel of streekproducten. Het gaat dan om een functie waarbij er overdag activiteiten zijn, al of niet voor het publiek toegankelijk. Verder wordt aandacht gevraagd voor de invulling van de ruimte aan de voor- en achterzijde van het gebouw. De invulling met woonruimte wordt namelijk enkel voorzien op de verdiepingen, bij voorkeur levensloopbestendige huurappartementen.

Informatie
Mensen die interesse hebben en meer willen weten over de gestelde criteria en voorwaarden, kunnen contact opnemen met de gemeente Leudal, via de heer Custers: [email protected] of 0475- 85.90.00.

Reacties