Voorkom ongelukken met goede verlichting en zichtbaarheid

Foto: Facebook wijkagenten Leudal

LEUDAL – De donkere herfst -en winterdagen staan weer voor de deur. Goede zichtbaarheid als fietser is heel belangrijk voor jezelf en je medeweggebruikers.

Toch zet bijvoorbeeld 12 procent van de kinderen niet altijd de fietsverlichting aan. Dat zijn gemiddeld zo’n 250.000 kinderen in heel Nederland!

Winactie
In de meeste gevallen hebben ze geen licht aan omdat hun lamp kapot is of omdat ze die gewoonweg vergeten aan te zetten. De ANWB probeert  met de Fietsverlichtingsactie iets aan bewustwording te doen. En ze hebben daar bovendien nog een leuke winactie aan verbonden. Maar werkend licht op je fiets, dat doe je natuurlijk vooral om ongelukken te voorkomen. En een boete, want de politie heeft aangekondigd hier binnenkort extra op te controleren en te verbaliseren. Dus zorg er voor dat de verlichting van je fiets in orde is.

Reacties