Viering intocht van Sinterklaas: richtlijnen en tips

Foto: Wikipedia (Roel Jorna - CC BY-SA 4.0)

LEUDAL – Ook in 2021 bezoekt Sinterklaas weer Nederland om zijn verjaardag te vieren. Er zijn meerdere opties mogelijk om de intocht van Sinterklaas te vieren.

Verzocht wordt om met de medewerkers vergunningverlening APV en bijzondere wetten van de gemeente telefonisch contact op te nemen, om de wensen en de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via  0475 -85.90.00.

Buiten
De onderstaande uitgangspunten worden momenteel in acht genomen. Maar let op: het onderstaande kan nog wijzigen. In november kijkt het kabinet hoe het gaat en welke regels dan nodig zijn. Als een Sinterklaasintocht buiten plaatsvindt, dan is er geen coronatoegangsbewijs vereist en hoeft er geen gezondheidscheck bij de deelnemers te worden uitgevoerd. Verdere tips:

  • Communiceer duidelijk de aankomsttijd, zodat er niet te veel mensen te lang op één plek blijven staan wachten. Geef aan dat mensen niet te vroeg aanwezig moeten zijn.
  • Laat kinderen zowel voor als ook na aankomst van Sinterklaas liedjes zingen in plaats van alle liedjes na de aankomst van Sinterklaas.
  • Hou het welkomwoord zo kort mogelijk.
  • Live-stream voor thuisblijvers zal de opkomstdruk verlagen.
  • Uitgebreide, lange route om goede spreiding van publiek te hebben.

Binnen
Als een Sinterklaasintocht binnen in een gemeenschapshuis of in een horeca-inrichting gaat plaatsvinden, is geen evenementenvergunning nodig en gelden de regels die van toepassing zijn voor het gemeenschapshuis of de horeca-inrichting. In een horeca-inrichting is een coronatoegangsbewijs of een gezondheidscheck nodig voor personen van 13 jaar en ouder. Als de intocht in een gemeenschapshuis in een zaal met horeca gaat plaatsvinden is eveneens een coronatoegangsbewijs nodig voor personen van 13 jaar en ouder. Als de intocht in een gemeenschapshuis in een zaal zonder horeca gaat plaatsvinden is géén coronatoegangsbewijs nodig. Binnenkomst van bezoekers in deze zaal mag niet door een horecagedeelte plaatsvinden. Of er moet een afgescheiden pad zijn aangegeven waarlangs bezoekers de zaal naar binnen en naar buiten kunnen gaan. Als het evenement binnen plaatsvindt zonder vaste zitplaatsen, is 75 procent van de reguliere capaciteit toegestaan. Als het evenement binnen plaats vindt met vaste zitplaats is er geen maximaal aantal bezoekers.

Reacties