Corona slaat toch weer toe: groot deel leerlingen van basisschool in Baexem blijft thuis na uitbraak

Foto: Pixabay - zapCulture (CC0-Public Domain)

BAEXEM – De groepen vijf tot en met acht van basisschool Harlekijn in Baexem blijven de hele week thuis, vanwege coronobesmetting bij elf kinderen. De kinderen krijgen thuisonderwijs.

De lagere groepen krijgen gewoon les op school, meldt Dagblad De Limburger vandaag.

Voortvarend
Normaal gesproken hadden de leerlingen clusteronderwijs gekregen, waarbij ze intensief contact met elkaar hebben. Met dit aantal besmettingen was het risico op een razendsnelle verspreiding daarmee veel te groot. En dus kwam er een advies van de GGD om de kinderen thuis te laten. Bestuursvoorzitter Gérard Zeegers van scholenkoepel Spolt is geschrokken van het aantal besmettingen, maar vindt dat de leerkrachten de situatie voortvarend hebben opgepakt.

 

Reacties