Het is weer paddenstoelentijd in het Leudal

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Veel paddenstoelen leven van dood hout en afgevallen bladeren. Zij zetten deze weer om in waardevolle voedingsstoffen voor planten en bomen.

In deze tijd van het jaar duiken ze weer overal op.  Ze komen in alle soorten, maten, kleuren en geuren voor.

Herfstjuweeltjes
Voor de één moet je op de knieën en voor de ander hoef je alleen maar je neus te volgen. Wandel mee met deskundige gidsen op donderdag 4 november, van 10.00 uur tot 12.00 uur. Na afloop weet je alles van deze herfstjuweeltjes. Vertrek- en verzamelpunt punt is restaurant De Busjop, aan de Busschopsweg 9 in Heythuysen. Deelname kost voor volwassenen 3,50 euro p.p., kinderen tot en met 12 jaar (onder begeleiding van volwassenen) mogen voor 1 euro mee . Aanmelden is niet nodig.

Reacties