Themawandeling: ontdek de ‘Indian summer’

Foto: Pixabay - AnjaGh (CC0-Public Domain)

HAELEN – De zomerse periode die tegen het najaar aanschurkt, wordt soms betiteld als een Indian summer. Maar voor dit soort nazomerperiodes worden veel verschillende namen gebruikt.

De term ‘oudewijvenzomer’ verwijst naar oude vrouwen die in het verleden hun tijd besteedden aan breien. In het najaar werken veldspinnen – net als deze vrouwen – met lange draden die ’s ochtends goed opvallen, doordat ze glinsteren in de ochtenddauw.

Oranje
De bomen hebben hun herfstkleuren al en het oranje en geel wordt dan fel verlicht door de zon. Loop je mee met de gidsen vanuit het Bezoekerscentrum Leudal, door deze prachtige nazomerse natuur? Zorg dat je op 28 oktober om 9.45 uur bij het Bezoekerscentrum aan de Roggelseweg 58 in Haelen bent. Aanmelden is niet nodig. De wandeling duurt tot 12.00 uur. Kosten: 3,50 euro voor volwassenen p.p., kinderen tot en met 12 jaar (onder begeleiding van volwassenen) mogen voor 1 euro mee.

Reacties

Cookieinstellingen