Vijfentwintigjarige Zanggroep Kazoo trakteert op digitaal miniconcert

Foto: Zanggroep Kazoo

LEUDAL – Zanggroep Kazoo uit Heythuysen, Roggel en verre omgeving bestaat uit zo’n 37 enthousiaste dames, onder leiding van dirigent Pieter Steenvoorden. Dit jaar bestaat het koor 25 jaar en natuurlijk wordt dat gevierd.

Echter, zoals bij zoveel jubilerende verenigingen, kan het zilveren jubileum nog niet worden gevierd met een feestelijk jubileumconcert in het theater. Maar Kazoo zou Kazoo niet zijn, als daar geen creatieve oplossing voor is gevonden.

Zoomen
Vooropgesteld: dat jubileumconcert komt er alsnog in 2022 en het belooft een hele bijzondere theatervoorstelling te worden. Maar eerst terug naar het heden. Zingen bleek in coronatijd een gevaarlijke hobby, dus samenzang zou lange tijd onmogelijk blijven. Helemaal niet zingen was voor Kazoo geen optie. Daarom is er maandenlang, elke donderdagavond, gezoomd onder leiding van dirigent Pieter Steenvoorden. Elke stemgroep apart. Het was behelpen, ook technisch waren er de nodige hobbels te nemen, maar het is gelukt. Zanggroep Kazoo bleef ook in coronatijd samen zingen.

Opgenomen
Door de periode van lange tijd niet fysiek samen kunnen zingen, in combinatie met het 25-jarig bestaan, ontstond een idee. Want al was een theaterconcert nog niet mogelijk: een jubileum blijft een jubileum en ook deze periode maakt deel uit van 25 jaar Kazoo. Het idee werd een plan en dat plan heeft uiteindelijk geresulteerd in een heus digitaal miniconcert, opgenomen in het coronatijdperk, in juli 2021. Met trots presenteert Kazoo dus dit concert dat bestaat uit ‘De vondeling van Ameland’ van Freek de Jonge/Boudewijn de Groot, in een arrangement van Jetse Bremer en ‘Helplessly hoping’ van Stephen Stills, in een arrangement van Pieter Steenvoorden. Vanaf zondagavond 10 oktober 19.00 uur, zal het digitaal miniconcert hier te zien en te beluisteren zijn. ‘Dit mini-concert is ons jubileumcadeautje’ aldus Marijke van der Steen, voorzitter van Zanggroep Kazoo

 

Reacties

Cookieinstellingen