Nestkastjes in elkaar zetten tijdens de herfstvakantie

Foto: BCL

HAELEN – De winter is aantocht. De vogels gaan een zware tijd tegemoet. Veel vogels trekken weg om te overwinteren, maar niet niet allemaal…

Vogels die hier blijven schuilen voor de kou graag in een nestkastje en gebruiken dat kastje vaak ook om in het voorjaar te broeden.

Versieren
Om in je eigen omgeving vogels de gelegenheid daarvoor te geven, kun je zelf zo’n nestkastje maken. In de herfstvakantie, op woensdag 27 oktober, is er van 10.00 uur tot 12.00 uur de gelegenheid om bij het Bezoekerscentrum Leudalin een nestkastje in elkaar te zetten en te versieren. Deze activiteit is het meest geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Meedoen kost 7,50 euro. Er kunnen maximaal tien kinderen meedoen, dus snel aanmelden is waarschijnlijk nodig. Dat kan via [email protected] of telefonisch tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum 0475-49.70.10. Het Bezoekerscentrum ligt aan de Roggelseweg 58 in Haelen.

Reacties

Cookieinstellingen