Leudal Leeft blikt terug op succesvolle Nationale Sportweek

Foto: Facebook Leudal Leeft

LEUDAL – Tijdens de 18e editie van de Nationale Sportweek werd ook in Leudal fanatiek meebewogen. Leudal Leeft organiseerde samen met de lokale partners activiteiten voor jong en oud. Samen zorgden ze voor extra sport- en spelplezier.

Zo gingen verschillende basisscholen de strijd aan om de sportiefste klas van Leudal te worden.

Enthousiast
‘De beweegchallenges van Ben Bizzie waren goed bedacht. Op deze manier wordt je er als leerkracht weer aan herinnerd dat voldoende beweging in het onderwijs heel belangrijk is, zei één van de basisschoolleerkrachten. ‘Ik merkte ook dat de kinderen enthousiast werden en zelf met leuke ideeën kwamen.’ Beweegcoach Roy vulde aan: ‘We hebben tientallen, prachtige filmpjes ontvangen en zullen bij de winnaars op bezoek gaan om hen in het zonnetje te zetten.’

Senioren
De beweegcoaches gingen ook langs bij senioren, tijdens de Balkon Beweegtour. Er werd gezongen, gedanst en bingo gespeeld. Beweegcoach Renée: ‘Mooi om te zien dat zo veel ouderen fanatiek meededen. Ieder op z’n eigen tempo en niveau. Maar dat is nu juist wat balkonbewegen zo mooi maakt.’ Één van de senioren vond vooral het samenzijn erg fijn. ‘We hebben de afgelopen tijd genoeg binnen gezeten. Het was heerlijk om weer eens de deur uit te gaan en elkaar te ontmoeten.’

Reacties

Cookieinstellingen