Busje met vaten chemisch afval volledig uitgebrand in buitengebied Roggel

Foto: Pixabay - Skitterphoto (CC0-Public Domain)

ROGGEL – Zondagavond is een busje in het buitengebied van Roggel volledig uitgebrand.

Een voorbijganger ontdekte de brand rond 20.15 uur.

Gecontroleerd
Toen brandweer en politie ter plekke waren roken ze de geur van chemische stoffen. De politie gaat er dan ook van uit dat in het busje vaten met chemicaliën lagen, die mogelijk afkomstig zijn als restafval van de productie van drugs. De brandweer besloot het busje gecontroleerd te laten uitbranden, om te voorkomen dat de afvalstoffen door middel van blussen werden verspreid in de natuur.De gemeente zorgt er verder voor dat de afvalresten door een speciaal bedrijf worden afgevoerd, om de milieuschade te beperken. De politie stelt verder onderzoek in.

Reacties