Gemeenteraad blokkeert aanleg zonneweides in buitengebied van Neer

Foto: Pixabay - TheOtherKev (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Een grote meerderheid van de gemeenteraad van Leudal heeft de aanleg van drie zonneweides in het buitengebied van Neer geblokkeerd.

Drie velden dicht bij elkaar, vijftig hectare in totaal, heeft een te grote impact op de omgeving vond de raad.

Urgentie
Alleen coalitiefractie Samen Verder was bereid medewerking te verlenen aan het project. Wethouder Michel Graef van die partij  gaf aan een gevoel van urgentie te missen in de raad, om werk te maken van de klimaatverandering. Het beleid voor duurzame energie moet opnieuw bekeken worden, was echter conclusie van de gemeenteraad. Er moet wat gebeuren maar niet op deze manier, zo zou het eenvoudig kunnen worden uitgedrukt. Wellicht dat burgers dan eerder en nóg meer betrokken kunnen worden bij de nieuw te vormen plannen. Want alleen dan lijkt er kans op voldoende draagvlak, voor de zo noodzakelijke energietransitie.

Reacties