Samen Zorgen Huis krijgt ondersteuning van Proteion

Foto: Facebook Samen Zorgen Huis Leudal

BAEXEM – Vanaf 1 oktober gaat Proteion het Samen Zorgen Huis Leudal (SZHL) in Baexem ondersteunen met professionele zorg.

Het SZHL, geopend in 2019, is een voorziening voor mensen die om diverse redenen geen zorg of behandeling thuis kunnen krijgen. Het is een burgerinitiatief dat werkt met vrijwilligers, ondersteund door een aantal partners.

Energie
Het Samen Zorgen Huis Leudal is een voorziening met achttien plekken voor mensen die zorg nodig hebben. Het kan gaan om herstel na ziekenhuisopname, respijtzorg, overbruggingszorg of palliatieve zorg. Iedereen die tijdelijke zorg nodig heeft kan er terecht. Wiel Derikx, voorzitter SZHL: ‘Wij zijn blij met de samenwerking met Proteion als ervaren en samenwerkingsgerichte zorgorganisatie in de regio. Het geeft energie om samen nieuwe wegen in zorgland in te slaan.’ Bjorn Ceresa, bestuurder Proteion ziet het ook zitten. ‘Wij zien de kracht van dit burgerinitiatief, voor én door de gemeenschap. Gemeenschapszorg betekent dat de traditionele rolverdeling in de zorg losgelaten wordt. Met alle partners binnen SZHL gaan we de gezamenlijke uitdaging aan om daarbij de allerbeste zorg te leveren.’

Partners
Stichting Samen Zorgen Huis Leudal wordt verder ondersteund door onder meer zorgverzekeraars, huisartsenorganisaties, ziekenhuizen en overheden. De groep vrijwilligers komt vanuit de gemeenschap en bestaat niet alleen uit inwoners uit de kernen, maar ook uit mensen vanuit het AZC en leerlingen van Sint Ursula, Gilde Opleidingen en Zuyd Hogeschool.

Reacties