Brandweer organiseert webinar ‘Rookmelders Redden Levens’

Foto: Pixabay - Free-Photos

LIMBURG – Vanaf juli 2022 wordt het in alle woningen wettelijk verplicht om op iedere verdieping een werkende rookmelder te hebben.

Brandweer Limburg-Noord wil inwoners actief informeren over de aankomende rookmelderplicht en wil ook helpen om woningen zo veilig mogelijk te maken. Daarom organiseert de brandweer het webinar ‘Rookmelders Redden Levens’, op dinsdag 5 oktober van 19.30 uur tot 20.30 uur.

Aanmelden
Ongeveer 75 procent van de huishoudens in regio heeft een werkende rookmelder in huis. Toch kan de nieuwe rookmelderplicht nog vragen oproepen: heb ik wel voldoende rookmelders? Waar kan ik deze het beste ophangen? Hoe onderhoud ik rookmelders, zodat ik altijd op ze kan vertrouwen? Wat betekent de nieuwe rookmelderplicht voor mij? Aanmelden voor het webinar kan tot uiterlijk maandag 4 oktober via dit aanmeldformulier. Het webinar is gratis en gemakkelijk te volgen via Microsoft Teams (een programma downloaden is niet nodig). De link naar het webinar met de eenvoudige inloginstructies wordt op dinsdag 5 oktober toegestuurd. Deze voorlichtingsactie hangt samen met In de Nationale Brandpreventieweken in oktober.

Reacties