Gouverneur Blond van Lindeboom uit Neer is beste blond bier van de wereld

Foto: Lindeboom

NEER – De Neerse Lindeboom Bierbrouwerij brouwt het beste blond bier van de wereld. De uitslag van de World Beer Awards is eind vorige week bekendgemaakt.

‘En of dat spannend was! Lindeboom was in de strijd om de wereldtitel met twee bieren: Gouverneur Blond en Gouverneur Dubbel’ zegt Paul Joosten van Lindeboom.

Trots
Joosten: ‘Bij de zeven speciaalbieren van Lindeboom die in eerdere rondes al met medailles geëerd werden in de competitie World Beer Award 2021, waren deze twee bieren al Country Winner. We zijn nu bijzonder trots dat Gouverneur Blond verkozen is tot lekkerste Blond Bier van de wereld!’. De World Beer Awards is een jaarlijkse wereldwijde competitie, waarbij bierspecialisten in een blindproeverij bieren selecteren en bekronen. Dit jaar namen er meer dan 1500 bieren uit meer dan 30 landen deel. De jurering gebeurt in meerdere rondes en wordt afgesloten met een finale, waarin de ‘Country Winners’ de strijd aangaan voor de wereldtitel.

Vijfde generatie
Lindeboom is een familiebrouwerij in de vijfde generatie, die zijn oorsprong heeft in 1870. De Neerse bierbrouwerij focust op kwaliteitsbieren: Gouverneur speciaalbieren, Venloosch Alt en Witbier en de Lindeboom bieren. ‘We brouwen met enthousiasme, altijd strevend naar verdere ontwikkeling en met dagelijkse inzet van iedereen hier’ besluit Joosten.

Reacties