Expositie ‘Door de bomen het bos zien’ geopend

Foto: BCL

HAELEN – Zondag is de nieuwe wisseltentoonstelling ‘Door de bomen het bos zien’ geopend in de expositieruimte van Bezoekerscentrum Leudal in Haelen.

De officiële openingshandeling werd verricht door René Horsten (IVN Limburg), Riny van Vlijmen (Studiegroep Leudal) en Nettie Sleutels (Groen Hart Leudal), middels het ophangen van een wens in de daarvoor speciaal bestemde Wensboom.

Actueel
Bomen zijn van enorm belang voor de instandhouding van het klimaat en de biodiversiteit, een actueel thema. De tentoonstelling gaat in op groei, soorten, voedselkringloop, rechtspraak, kunst en nog veel meer andere zaken waarbij de boom steeds centraal staat. Ook voor kinderen is er veel te beleven tijdens deze expositie. Zij kunnen zelf aan de slag met onder meer de voelboom, houten speelgoed en het schilderen van bomen.

Bomenfestival
De tentoonstelling haakt aan bij het IVN Bomenfestival, dat in de periode september tot en met november 2021 door de Limburgse IVN-afdelingen georganiseerd wordt. De tijdelijke tentoonstelling ‘Door de bomen het bos zien’ in Haelen is te zien tot en met 12 december, aan de Roggelseweg 58. De entree voor de expositie bedraagt 2,50 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.

Reacties