Complimenten en attenties rondom de Dag van de Mantelzorg 2021

Foto: Pixabay - sabinevanerp (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Deze landelijke dag wordt georganiseerd om mantelzorg onder de aandacht te brengen en mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

De gemeente Leudal biedt daarom de mogelijkheid om een mantelzorgcompliment of mantelzorgattentie aan te vragen.

Aanvragen
Kent u een mantelzorger die een attentie verdient? Meld hem of haar dan nu aan met een persoonlijke boodschap. Deze attentie wordt in november, rond de dag van de mantelzorg, bij de mantelzorgers thuisbezorgd. Gegevens van de mantelzorger en een persoonlijke boodschap dienen daarvoor ingevuld te worden. Zorg daarom dat u deze bij de hand heeft.
Het mantelzorgcompliment is een symbolisch geldbedrag van 50 euro dat de gemeente beschikbaar stelt voor mensen die in de gemeente Leudal mantelzorg verlenen. Het mantelzorgcompliment kan aangevraagd worden door of namens iemand die zorg ontvangt. Degene die zorg ontvangt moet in de gemeente Leudal wonen. Let op: per zorgvrager kan maar één mantelzorgcompliment worden aangevraagd. Het mantelzorgcompliment wordt uiterlijk in de maand december uitbetaald, op de bankrekening van degene die zorg ontvangt. Deze bepaald zelf hoe hij of zij de 50 euro besteedt om de mantelzorger(s) te bedanken.

Hulp
U kunt de mantelzorgattentie of het mantelzorgcompliment aanvragen door het formulier in te vullen op deze website: Aanmelden kan tot uiterlijk 1 oktober. Heeft u hulp nodig om dit formulier zelf digitaal in te vullen? Vraag iemand uit uw omgeving om u te helpen. Lukt het niet om digitaal in te vullen en hebt u geen hulp uit uw omgeving? Neem dan contact op met gemeente Leudal via telefoonnummer 0475-85.90.00, dan wordt telefonisch samen met u het formulier ingevuld. De activiteiten rondom de Dag van de Mantelzorg en de mantelzorgattentie worden mede mogelijk gemaakt door de (vrijwilligers)werkgroep mantelzorgondersteuning, gemeente Leudal, diverse ondernemers en Synthese.

Reacties