Ontdek de slapende flora en fauna van het Leudal

Foto: BCL

HAELEN – Heel de natuur gaat in de herfst in ruststand. Planten trekken zich terug in de grond of sterven bovengronds af. Dieren gaan in winterslaap, leggen een voedselvoorraad aan of krijgen een dikke vacht.

Veel mensen denken dat er in deze periode van het jaar niks te zien valt in het bos. Maar dat beeld klopt niet.

Vogels
De takken zijn kaal, waardoor het landschap maar ook de vogels beter zichtbaar zijn. Aan de takken zitten alweer knoppen die volgend voorjaar zullen ontluiken. Ontdek zelf de herfstpracht met een wandeling op donderdag 30 september vanaf het Bezoekerscentrum Leudal, aan Roggelseweg 58 in Haelen. De wandeling duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur. Volwassenen betalen 3,50 euro p.p., kinderen tot en met 12 jaar 1 euro. Aanmelden is niet nodig. Zorg wel dat je om 9.45 uur bij het Bezoekerscentrum Leudal bent.

Reacties