Drie extra voorstellingen van Witte Lelies in de Grathemermolen

Foto: Pixabay - Obsidian_Tanto (CC0-Public Domain)

GRATHEM – In een oude caravan schreef Jan Schroën in de herfst van 2019 de theatervoorstelling Witte Lelies. Witte Lelies gaat over vaderschap. Over het onverdeeld genieten daarvan. Maar ook over het alleen dragen van ouderschap. Want in augustus 2017 overleed zijn zoon Tomas aan kanker.

Het proces van afscheid nemen, rouwen en herinneren dat daarna onvermijdelijk in Jan zijn leven postvat inspireerde hem om te gaan schrijven. Verdriet is beter te dragen als je het vormgeeft. Althans voor Jan.

Bochtig
Zijn verhaal voert langs verdriet en wanhoop, via troost en berusting uiteindelijk tot acceptatie en berusting. De route is bochtig en onbestemd, vol bulten en kuilen, onbekende paden en doodlopende straten. Maar achter de einder gloort perspectief. En ruimte. Voor stilte en rust. Voor schoonheid en vriendschap. Voor humor ook. Ik kan het niet kernachtiger duiden, zegt Jan: ‘Tomas is dood, en wij niet! Hij had geen andere keuze dan te overlijden. Het is aan ons om te leven.’

Reserveren
In de voorbije week werd de theatervoorstelling Witte Lelies vijf keer uitgevoerd. De aanvankelijke drie voorstellingen bleken zo snel uitverkocht dat er besloten
werd twee keer extra te spelen. Maar de belangstelling hield aan en daarom is in goed overleg met het Limburg Festival en met Stichting Limburgs Landschap,
eigenaar van de speellocatie, besloten tot nog drie extra voorstellingen bij de Grathemermolen, aan de Brugstraat 13 in Grathem.

Klik op de datum om te reserveren. Kaarten kosten 15 euro. Jan speelt de voorstelling samen met muzikant Fer Koolen.

Reacties