Tevredenheid na 39e editie van het Limburg Festival

Foto: Limburg Festival

LIMBURG – Ondanks alle extra regeltjes en het beperkte aantal bezoekers vanwege corona, kan worden teruggekeken op een geslaagde editie van het Limburg Festival.

Bij zo’n honderdvijftig voorstellingen op vijftig verschillende locaties, verspreid door het Midden-Limburgse landschap, brachten artiesten uit binnen- en buitenland ontroerende, grappige en dramatische voorstellingen.

Buitenlucht
Producties als George & Eran, Karavaan, Nhung Dam, De Niemanders en DeJong&DeWitte stonden deze keer niet achter het rode fluwelen gordijn, maar in de buitenlucht bij het openluchttheater in Thorn, de Leveroijse wei, in de tuin van Theaterboerderij Boeket in Nederweert, op de Lichtenberg in Weert en een sprookjesachtig bos in Grathem.

Theater
Jonge theatermakers hebben bezoekers via hun voorstellingen rondgeleid in de industriële omgeving van Weerstand, het oude Philipsterrein in Roermond. In deze rauwe, verweerde omgeving waar de verf van de deuren afbladert en binnen nog de geroeste archiefkasten open staan, kwamen dans, protest en poëzie samen. Een geslaagde samenwerking met VIA ZUID. Nog meer jong talent was te zien bij Ode aan de Maas. Aan de oever van ‘Mooder Maas’ verraste jonge theatermakers uit Midden-Limburg met op maat gemaakte voorstellingen ontstaan uit lokale verhalen. Tijdens de wandeling in de omgeving van Wessem en Heel konden de bezoekers genieten van de mooie natuur en cultuur.

Dans
In Roermond en Weert werd op zaterdag en zondag gedanst op straat. Tijdens de stadswandeling werd je letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht door krachtige dans en fijngevoelige choreografieën, van moderne en klassieke dans tot opzwepende en sensuele bewegingen. En alsof dit allemaal nog niet genoeg is, kon het publiek genieten van ‘ouderwets’ straattheater tijdens de jubileumeditie van de theaterfietstocht Natuurlijk… Theater. Op vrijdag binnen de gemeenten Weert en Nederweert, zaterdag in de gemeenten Roerdalen en Wassenberg en zondag in Leudal. Ondanks de regen en vooraf gereserveerde tijdsloten was het een groot succes. Deze editie werd met een knal afgesloten door de mannen van BOT.

Volgend jaar viert het Limburg Festival haar 40-jarig bestaan.

Reacties