Taakstraf voor veroorzaker speedbootongeluk waarbij Mirthe om het leven kwam

Foto: Pixabay - FrankMagdelyns1 (CC0-Public Domain)

AMSTERDAM – Een 35-jarige man uit Koudekerke heeft een taakstraf van 200 uur opgelegd gekregen voor het veroorzaken van een fataal ongeluk met een speedboot in Zoutelande, waarbij de 15-jarige Mirthe uit Neer om het leven kwam.

Naast de werkstraf moet de man de nabestaanden van het meisje 20.000 euro aan smartegeld betalen. Hij is ook veroordeeld voor het besturen van een boot onder invloed van alcohol.

Eis
Het ongeluk gebeurde in juli 2019, een warme zomerdag. De bestuurder van de boot had net zijn ouders afgezet op het strand en voer weer richting zee. Hij zag het bootje van het slachtoffer en haar stiefbroer over het hoofd. De jongen kon nog net op tijd wegspringen, het meisje werd geraakt en overleed ter plekke. De straf valt iets lager uit dan de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM wilde dat de man een voorwaardelijke celstraf van twee maanden, een werkstraf van 240 uur en een vaarverbod voor drie jaar opgelegd zou krijgen, meldt Omroep Zeeland.

Spijt
De rechter nam in de strafbepaling mee dat de aanvaring ook veel impact heeft gehad op de bestuurder. Bij een eerdere zitting zei hij heel veel spijt te hebben van zijn handelen. ‘Ik vind dit superverschrikkelijk. Ik heb dit nooit gewild’, zei hij. De moeder van het slachtoffer richtte tot de dader. ‘Er is er maar één schuldig en dat ben jij’, zei ze. Haar dochter was haar enige kind.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen