Kroetwèswandeling met de gidsen van Groen Hart Leudal

Boerenwormkruid
Foto: BCL

HAELEN – Kent u het gebruik nog om elk jaar rond 15 augustus een kroetwès te plukken, om zo haard, huis en bewoners tegen donder, bliksem en onheil te beschermen?

Als u op 14 augustus van 10.00 uur tot 11.30 uur meegaat met de gidsen van Groen Hart Leudal, kunt u de samenstelling van zo’n kroetwès leren kennen en herkennen.

Snoeischaar
Ook over de betekenis van de verschillende kruiden wordt wat verteld. En tot slot neemt u natuurlijk uw eigen kroetwès mee naar huis. Gaat u mee? Neem dan wel een snoeischaar of mesje mee. Het vertrekpunt is Bezoekerscentrum Leudal, aan de Roggelseweg 58 in Haelen. De kosten bedragen 4 euro per persoon. Aanmelden is gewenst. Dit kan vóór 13 augustus via [email protected] of telefonisch via 0475-49.70.10 tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum Leudal.

Reacties