Autobedrijf Hurxkens in Baexem wil meer tijd om schoon schip te maken

Foto: John Hölsgens

BAEXEM/ROERMOND – Autobedrijf Hurxkens moet op straffe van een dwangsom het terrein aan de Rijksweg in Baexem gaan opschonen.

Voor de rechtbank in Roermond bleek woensdag dat Hurxkens daarvoor meer tijd wil.

Wrakken
In mei kreeg het bedrijf van de gemeente Leudal drie maanden de tijd om orde op zaken te stellen op zijn terrein. Op het achterterrein zouden milieuovertredingen plaatsvinden en veel meer autowrakken staan dan volgens het bestemmingsplan is toegestaan, zo stelt de gemeente. Volgens de gemeente is het bedrijf daarom een autosloperij en dat mag volgens het bestemmingsplan niet.

Milieuovertredingen
Hurxkens is het daar niet mee eens. Volgens het bedrijf worden er auto’s gerestaureerd en gedemonteerd voor onderdelen, wat volgens hem wel zou mogen. Het bedrijf tekende bezwaar aan tegen de last onder dwangsom. Er werd toegegeven dat er sommige milieuovertredingen hebben plaatsgevonden. Hurxkens zou dat willen aanpakken. Ook het aantal auto’s op het terrein wil hij verminderen, maar daarvoor is meer tijd nodig gaf hij aan. De voorzieningenrechter werd gevraagd die tijd te gunnen, en wel tot eind oktober. Volgens de gemeente zijn eerdere toezeggingen niet nagekomen. Zij is daarom tegen een verlenging van de periode.

Appartementen
Sinds het bedrijf in 2011 werd getroffen door brand, liggen de panden er vervallen bij. Hurxkens wil er appartementen bouwen, maar hij wil eerst duidelijkheid van de gemeente. De gemeente echter, wil dat eerst dat de rommel wordt opgeruimd. De rechter beslist volgende week of het bedrijf daarvoor de extra tijd krijgt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen