Wandeltocht buiten de gemeentegrenzen

Foto: WCSV Leveroy

LEVEROY – Voor mooie wandeltochten hoef je niet per se naar Oostenrijk of Schotland. Ook net buiten de gemeentegrenzen kun je lekker stappen.

Op zondag 19 september houdt SV Leveroy weer haar jaarlijkse wandeltocht. De routes van 8 en 14 kilometer gaan door Wellenstein en Houtsberg, de 21 en 28 kilometer gaan tevens door Sarsven de Banen en natuurgebied Schoorkuilen, waar de vennen weer hun oorspronkelijke staat hebben teruggekregen.

Pauzeplaatsen
Daarnaast is er een punt aangelegd vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over dit gebied.Natuurlijk wordt er ook gewandeld langs de mooi meanderende Tungelroyse beek, waar de ijsvogel weer gespot is en ook de bever duidelijk aanwezig is. De wandeling voert voor het merendeel over verkeersluwe wegen en zandpaden, langs beken en over aangelegde vlonders. De routes zijn geheel gemarkeerd met pijlen of lint. Pauzeplaatsen zijn zorgboerderijen De Mildert en Steegherhof’. Hier kan men tegen gereduceerde prijzen koffie, thee, diverse soorten vlaai, soep, broodjes en fris krijgen.

Start
Starttijden zijn:

  • 8 – 14 kilometer vanaf 7.00 uur tot 14.00 uur
  • 21 – 28 kilometer vanaf 7.00 uur tot 11.00 uur

Er is voldoende parkeergelenheid. Navigatie instellen op Heerbaan 6 Leveroy. Vertrek vanaf de kantine van SV Leveroy , Graanmolen 4 Leveroy.

Reacties