Toename van verkeersovertredingen door gebruik mobiele telefoon

Foto: Facebook Wijkagenten Leudal

LEUDAL – De politie ziet de laatste twee maanden weer een forse toename van bestuurders die een mobiele telefoon vasthouden in het verkeer.

Dat zien ze trouwens ook terug in het aantal boetes dat hiervoor wordt uitgeschreven.

Verband
Het gaat overigens niet alleen om bestuurders van gemotoriseerd verkeerd, maar ook om bijvoorbeeld fietsers. Alleen het vasthouden is al verboden en kan afhankelijk van het voertuig dat je bestuurt een boete opleveren tussen de 100 en 250 euro. Dat is dan nog zonder de 9 euro administratiekosten. Vaak is er een duidelijk verband tussen verkeersongevallen en het vasthouden of gebruik van mobiele telefoons in het verkeer, zo meldt de politie op haar Facebookpagina: ‘Je brengt hierdoor niet alleen jezelf, maar ook anderen in gevaar. Denk dus aan de veiligheid van jezelf, maar ook aan die van een ander.’

Reacties

Cookieinstellingen