Aanleg glasvezel nu ook van start in Leudal en Maasgouw

Foto: Pixabay - blickpixel (CC0-Public Domain)

LEUDAL –  Eind augustus start aannemer SPIE Nederland BV met graafwerkzaamheden in Leudal en daarna in Maasgouw, voor de aanleg van glasvezel.

‘We investeren nu in het glasvezelnetwerk zodat ook de volgende generaties hiervan kunnen profiteren’ zegt directeur Delta Fiber Netwerk Piet Grootenboer. ‘Een kwart van de thuiswerkers geeft aan ook na de coronapandemie vaker thuis te willen werken. Snel en betrouwbaar internet wordt dus steeds belangrijker.’

Woningschouw
De aanleg van het glasvezelnetwerk begon in dit deel van Limburg in februari 2021 in Leveroy. In Peel en Maas zijn de werkzaamheden medio juni gestart. Nu volgen dus Leudal en Maasgouw. Klanten ontvangen binnenkort een brief. Een deel van de bewoners heeft een abonnement afgesloten en gaat dus gebruik maken van glasvezeldiensten. Andere bewoners kunnen zich nog steeds aanmelden. De aannemer gaat de komende weken de huizen langs om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Die woningschouw neemt in Leudal en Maasgouw een paar maanden in beslag. Het kan dus even duren voor de aannemer op de stoep staat.

Corona
Ondanks de coronaversoepelingen wordt gewerkt volgens de RIVM-richtlijnen. De woningschouwer zal zich altijd eerst legitimeren met een ID-pas. Als er niemand aanwezig is laat hij een kaartje achter met het verzoek om contact op te nemen. De aannemer start eind augustus in Leudal. In de gemeente Maasgouw beginnen eind september de graafwerkzaamheden. De verwachte planning is dat alle aangemelde bewoners aan het einde van het derde kwartaal 2021 aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Daarna is het de beurt aan de telecomproviders om de modems te installeren.

Informatie
Mensen met vragen of klachten over de aanleg kunnen op werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur terecht bij de klantenservice van SPIE, 088-313.10.46 of [email protected]. Men kan ook contact opnemen met de klantenservice van Delta Fiber Netwerk, bereikbaar op 088-758.58.00 op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur. Op gavoorglasvezel.nl kunnen aangemelde bewoners op ieder gewenst moment via de postcodecheck de status van de aanleg van glasvezel voor een specifieke woning bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen