Beperkte renovatie in sportcentrum Laco in Heythuysen

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Laco, het sportcentrum in Heythuysen, krijgt een opknapbeurt. De douches en toiletten bij de sporthal worden vernieuwd en er wordt een drukverhogingsinstallatie geplaats voor het douchen.

Ondanks dat de accommodatie voldoet aan de van toepassing zijnde eisen, zijn er door de gebruikers opmerkingen gemaakt over het functioneren van de douches en de gedateerdheid van kleed- en sanitaire ruimten.

Beperkt
‘De accommodatie bestaat al vijftig jaar en aanpassingen kosten veel geld. Omdat de continuïteit van de accommodatie in de huidige omvang in eerste instantie beperkt zal zijn, is ook gekozen voor een beperkte aanpassing’ zegt wethouder Stan Backus (Ronduit Open). Het college van de gemeente Leudal stelt bovendien budget beschikbaar voor een in 2022 te voeren behoefteonderzoek naar binnenzwemwater in Leudal. In het vastgestelde accommodatiebeleid van de gemeente wordt uitgegaan van (op termijn) één door de gemeente ondersteund binnenzwembad. Uit het onderzoek zal blijken wat nodig is voor de toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen