SPOLT en SKBM tekenen intentieovereenkomst overname De Heihorst

Foto: Facebook Behoud de Heihorst!

HEIBLOEM – Het is zo goed als rond: basisschool in Heibloem wordt overgenomen door de Stichting Katholiek Basisonderwijs Meijel (SKBM). Donderdag tekenden De Stichting Primair Onderwijs Leudal en Thornerkwartier (SPOLT) en SKBM een intentieovereenkomst.

Beide partijen streven ernaar om uiterlijk 1 januari 2022 alle formaliteiten afgewikkeld te hebben.

Gemeentelijke bijdrage
In december 2020 gaf SPOLT de medezeggenschapsraad van De Heihorst te kennen, op grond van onderwijskundige en bedrijfseconomische motieven, onvoldoende perspectief te zien voor een zelfstandig voortbestaan van de Heibloemse basisschool. In april gaf SKBM aan de mogelijkheden te willen onderzoeken om de school open te houden. Dit onderzoek heeft voor De Heihorst positief uitgepakt. SKBM heeft aangegeven dat ze, bij voldoende aanbod van leerlingen, de basisschool in ieder geval gedurende acht jaar open wil houden. Om de overname te kunnen realiseren levert ook de gemeente een financiële bijdrage van 72.000 euro. De schoolbesturen van scholenkoepel Spolt en SKBM waren in gesprek over een overname, maar kwamen er qua financiën op het gebied van onderhoud en ICT onderling niet uit, aldus wethouder Robert Martens. Daarom greep de gemeente in. Al het personeel van basisschool de Heihorst in Heibloem wordt eveneens overgenomen door SKBM.

Goed nieuws
SPOLT-bestuurder Gérard Zeegers: ‘Wij begrijpen de zorgen van de inwoners van Heibloem over de leefbaarheid van hun dorp bij het sluiten van de school. Toen SKBM ons dit voorjaar te kennen gaf de mogelijkheden te willen onderzoeken om de school open te houden, hebben wij onze volledige medewerking toegezegd. Met de zomervakantie voor de deur is er nu gelukkig helderheid voor ouders, kinderen en collega’s, en dat is goed’.
Wethouder Robert Martens (D66): ‘Alle partijen zijn verheugd dat we basisschool De Heihorst in Heibloem open kunnen houden. Ondanks het feit dat de directe invloed die we als gemeente op het aanbod en de kwaliteit van dit onderwijs hebben beperkt was. Dit is gewoon heel goed nieuws.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen