Zeker op de Been: informatiebijeenkomst en cursus valpreventie

Foto: Pixabay - geralt (CC0-Public Domain)

ROGGEL – Binnenkort start de valpreventiecursus Zeker op de Been, een samenwerking van Dieet en Leef, Leudal Leeft en Fysiotullemans. Daarvoor al verzorgt de organisatie op woensdag 18 augustus een informatiebijeenkomst.

Tijdens deze bijeenkomst krijgen 65-plussers informatie over de cursus. Deelnemers krijgen tips om in en rondom huis het vallen zo veel mogelijk te voorkomen. Ze leren bovendien dat ook juiste voeding er aan kan bijdragen steviger op de benen te staan.

Informatie
Aan het eind van de informatiebijeenkomst kunnen deelnemers zich meteen aanmelden voor de valpreventiecursus. De informatiebijeenkomst vindt plaats bij Fysiotullemans, aan de Pastoor Schippersstraat 6 in Roggel en duurt van 10.00 uur tot 11.30 uur. Een tweede mogelijkheid om de bijeenkomst te volgen is er van 14.00 uur tot 15.30 uur.

Cursus
Vanaf woensdag 8 september start dan de wekelijkse valpreventiecursus Zeker op de Been. Elke week, tot en met 10 november, gaan senioren in twee groepen van maximaal 10 personen aan de slag met allerlei oefening en tips. Ouderen leren niet alleen een val te voorkomen, maar ook hoe op een juiste manier weer op te staan, wanneer er toch een val plaats vindt. Zeker op de been is voor ouderen (65+) uit de gemeente Leudal. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan bij beweegcoach Matti via 06-28151793 of per mail via [email protected] Maar aanmelden voor de cursus kan dus ook nog na afloop van de informatiebijeenkomst.

Reacties