Burgemeester krijgt een extra jaar tijd om woning in Leudal te vinden

Foto: ML5

LEUDAL – Burgemeester Désirée Schmalschläger krijgt nog een extra jaar de tijd om een woning te vinden in de gemeente Leudal.

Een amendement waarin door D66 en Ronduit Open werd gepleit om de termijn voor een zoektocht te verkorten tot een half jaar haalde het niet.

Woningmarkt
Het amendement van twee van de drie de coaltiepartijen kreeg verder van geen enkele fractie steun. Bij het CDA viel de term ‘verkiezingsretoriek’. Maar vooral het feit dat de woningmarkt momenteel een chaos is, daar mocht wel wat meer rekening mee worden gehouden vond onder anderen Samen Verder. ‘Niemand is gebaat bij het opvoeren van de druk’, zei Leon Linssen van die partij. De burgemeester, die voor dit agendapunt tijdens de vergadering van dinsdag het voorzitterschap kort overdroeg aan Linssen, had eerder al aangegeven dat er niemand is die liever wil dat ze in Leudal komt wonen dan zijzelf.

Reacties