De ergste schrik te boven, maar voorzichtigheid blijft nog steeds geboden

Foto: Twitter Burgemeester Schmalschläger

LEUDAL – Het water heeft in de nacht van zaterdag op zondag niet tot onverwachte problemen gezorgd.

Hulpdiensten blijven echter alert op mogelijke doorbraken of andere problemen.

Voorzichtig
Evacués horen mogelijk in de loop van zondag of en wanneer zij weer veilig naar huis kunnen. Vanochtend was daar nog geen sprake van. Niet alleen in Leudal, maar ook in Roermond, Beesel, Peel en Maas, Venlo, Venray en Bergen werden mensen geëvacueerd. Mensen die terug naar huis kunnen, moeten wel voorzichtig zijn bij het puinruimen. Zo is het verstandig om niet meteen ondergelopen kelders leeg te pompen. ‘Wacht met het leegpompen tot het hoge water volledig verdwenen is: Wanneer u de kelder eerder leegpompt ontstaat er druk van het water buiten de woning. Hierdoor ontstaat er een groter risico op schade’ zei Hub Haenen van de Veiligheidsregio Limburg-Noord op calamiteitenzender L1 Radio.

Reacties