Watersnood: delen van Buggenum geëvacueerd

Foto: John Hölsgens

BUGGENUM – Burgemeester Schmalschläger heeft besloten om delen van Buggenum te evacueren.

De bewoners van zo’n vijftig woningen in de Dorpsstraat moesten zo snel mogelijk hun woningen uit. Politie en medewerkers van de gemeente belden huis-aan-huis aan om mensen op de hoogte te stellen van de evacuatie.

Prioriteit
Het water in de Maas stijgt door de vele en aanhoudende regen van de laatste dagen. De gemeente houdt de situatie van alle watergebieden nauwlettend in de gaten. Meer informatie is steeds vinden op een speciale website van de gemeente. Neemt u alstublieft alleen bij extreme overlast contact op met de gemeente. Dat wordt gevraagd vanwege de belastbaarheid van de hele calamiteitenorganisatie. Het helpen en beschermen van kwetsbare personen en objecten heeft de hoogste prioriteit. De hulpdiensten kunnen niet elke melding oppakken.

Reacties