Moeder Maas nu even beangstigend als indrukwekkend

LEUDAL – De regen stopte, maar het water blijft komen. De kernen vlakbij de Maas leven in spanning.

Op sommige plaatsen in Leudal, waar het water in de beken en stroompjes alleen wat hoger staat, ziet het er nog wel idyllisch uit. Maar langs de rivier was het vrijdagochtend al dreigend.

Alert
Het even indrukwekkende als beangstigende beeld trok toch nog veel nieuwsgierigen, hoewel in Maasgouw en Roermond al een noodverordening geldt zodat hulpdiensten niet voor de voeten worden gelopen. De gemeente Leudal adviseert inwoners ook elkaar te helpen en alert te blijven. Waardevolle spullen kunnen beter in veiligheid worden gebracht. Haal losse voorwerpen binnenshuis luidt verder het advies. Zet de auto altijd op de handrem en ligt de woning lager dan de weg, neem dan op tijd maatregelen om het water buiten te houden, bijvoorbeeld door het plaatsen van zandzakken.

Reacties