Meer ruimte voor de horeca op parkeerplaatsen in Heythuysen

Foto: John Hölsgens

HEYTHUYSEN – Het plein op de hoek van de Vlasstraat en Dorpstraat in Heythuysen wordt in de toekomstige zomers ingericht als horecaplein. Dat meldt Dagblad De Limburger maandag.

De aanliggende zaken krijgen zo meer ruimte om hun terras uit te stallen. In de wintermaanden blijft het plein de parkeerfunctie houden die het nu ook al heeft.

Voldoende parkeerplekken
Met name restaurant Porto Maurizio en eetcafé De Tump zullen gebruik kunnen maken van de extra terrasruimte. ‘We willen de ondernemers zo extra ruimte geven. Dat kan ook prima daar, omdat er elders ruim voldoende parkeerplekken zijn in het centrum van Heythuysen’ zegt wethouder Stan Backus (Ronduit Open) tegen de krant. Op de parkeerplaats ter hoogte van het kerkplein wordt eveneens een horecaplein aangelegd. In de oude apotheek wil de Heerschap Groep vier eetgelegenheden maken, met een terras aan de winkelstraat. De beoogde opening hiervan zou in het voorjaar van 2022 zijn.

Reacties