Drie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt op een muzikale avond

Foto: Facebook gemeente Roerdalen

MONTFORT – Tijdens een concert van de Limburgse Bond Tamboerkorpsen in Montfort is Jeanette Terstappen (46) uit Horn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Monique de Boer-Beerta van de gemeente Roerdalen reikte in toaal zelfs drie Koninklijke onderscheidingen uit aan gedecoreerden uit drie verschillende gemeenten! Ze deed dit dan ook mede namens haar collegaburgemeesters Désirée Schmalschläger van Leudal en Rianne Donders- de Leest van Roermond.

Concertonderhandelingen
Mevrouw Terstappen werd op zeer jonge leeftijd lid van Koninklijk Erkend Fluit- en Tamboerkorps Excelsior als fluitiste. Al snel raakte ze als vrijwilliger betrokken bij allerlei activiteiten zoals concerten, concoursen en wedstrijden. Sinds 2001 onderhoudt ze de relaties met Nederlandse en Duitse zusterverenigingen. De concertonderhandelingen verlopen vlot dankzij haar. Mede door haar inzet en warme betrokkenheid zijn er grensoverschrijdende samenwerkingen ontstaan en bevorderd. Sinds 2012 is Jeanette Terstappen ook bestuurslid van Koninklijk Erkend Fluit- en Tamboerkorps Excelsior. In die functie heeft ze speciale aandacht voor de jeugd, die haar op handen draagt.

Loester Good
Verder is mevrouw Terstappen sinds 11 jaar ook lid van het Muziekkorps van Schutterij Sint Antonius in Slek-Echt. Ook bij deze vereniging helpt ze bij de organisatie van concerten en andere evenementen zoals de bonds- en schuttersfeesten. En samen met de andere leden van Joekskapel ‘Loester Good’ levert ze een muzikale bijdrage aan veel activiteiten in het dorp. Sinds 2013 is Jeanette Terstappen bestuurslid bij de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), district Roermond. Ze was onder andere secretaris en voorzitter ad interim. In deze rol was ze ook wedstrijdleider bij diverse solisten-, mars- en concertwedstrijden. Sinds de omvorming van de LBT-organisatie van districten naar doelgroepen is ze lid van de doelgroep Show, Mars en Percussie. Vanuit deze rol helpt ze bij de organisatie van diverse muziekwedstrijden door de administratie te verzorgen, gasten te ontvangen en de solisten te begeleiden.

Naast mevrouw Terstappen werden mevrouw Josje van der Spek uit Herkenbosch (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) en de heer Har Geelen uit Roermond (Lid in de Orde van Oranje Nassau) onderscheiden.

Reacties