Presentatie nieuw boek Jo Wijnen op kasteel Aldenghoor

Foto: via Studiegroep Leudal

HAELEN – In samenwerking met de Studiegroep Leudal zal op zondag 25 juli om 14.30 uur op de binnenplaats van kasteel Aldenghoor het nieuwe boek ‘Zuid’ van Jo Wijnen worden gepresenteerd.

Na de opening zal een bekende Limburger het boek overhandigd krijgen. Fluitiste Beate Matvejeva uit Letland verzorgt het muzikaal intermezzo.

Op drift
Jo Wijnen schreef het indringende verhaal van het vergeten dorp Zuid, dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw ongewild werd blootgesteld aan de grillen van de vooruitgang. Als aan de rand van het dorp een enorme elektriciteitscentrale wordt gebouwd, raakt de besloten samenleving als gevolg daarvan volledig op drift. In deze voor het dorp turbulente tijd, maakt de hoofdfiguur van Wijnens vertelling – zoon van de uitbater van het plaatselijk café en dorpshuis – een moeizame volwassenwording door. Hij wordt geconfronteerd met de mentale eigenaardigheden van zijn familie. En hij ziet zijn eerste liefdes jammerlijk stranden. Zijn leven krijgt echter een beslissende wending als hij zijn verre heeroom Louis – een geleerde, in zijn filosofische kennis verloren gelopen priester – ontmoet. In deze roman wekt Jo Wijnen – die eerder naam maakte als journalist en columnist – een verdwenen wereld van dromen, liefde, verlangen en afscheid, opnieuw tot leven.

Correspondent
Wijnen (1939) is journalist. Hij was van 1985 tot 1990 dagbladcorrespondent in Washington en werkte aansluitend drie jaar in Brussel. Daarna maakte Wijnen onder meer deel uit van de hoofdredactie van Dagblad De Limburger. Hij schreef duizenden columns voor tal van kranten in Nederland. Ook schreef hij een roman en twee verhalenbundels. Vele krantenstukjes en essays zijn in enkele boeken gepubliceerd.

Signeren
Het boek is die dag te koop voor de prijs van 17,90 euro. Wijnen zal voor geïnteresseerden het boek signeren. Als u het boek al eerder gekocht heeft en het alsnog wilt laten signeren, kunt u ook deze middag bij hem terecht. Het boek is eveneens verkrijgbaar via de reguliere boekhandel en bol.com.

Reacties