Jubilarissendag Missionarissen van Afrika op Sint Charles in Heythuysen

Foto: Twitter burgemeester Schmalschläger

HEYTHUYSEN – Burgemeester Désirée Schmalschläger heeft dinsdag in woonzorgcentrum Sint Charles in Heythuysen de zogeheten Jubilarissendag van de Missionarissen van Afrika bezocht.

Schmalschläger feliciteerde de broeders Paul Donders en Bert van Zutphen met hun 65-jarige missionaris-eed en de priesters Piet Buijsrogge, Jan Mol, Gerard Smulders en Henk van der Steen met hun zestigjarige priesterwijding.

Patroonheilige
De sociëteit van Missionarissen van Afrika de ‘Witte Paters’ werd in 1868 opgericht door Charles Lavigerie, aartsbisschop van Algiers. Na vele jaren te hebben gewerkt in de missie, wonen de jubilarissen tegenwoordig in Sint Charles. Het huis is vernoemd naar de patroonheilige van de stichter van de Witte Paters.

Reacties