Burgemeester brengt bezoek aan eeuweling

Foto: Facebook gemeente Leudal

LEUDAL – Burgemeester Désirée Schmalschäger bracht een bezoek aan mevrouw Lies Fleuren-Aerts, die zaterdag haar 100e verjaardag vierde in het bijzijn van haar kinderen.

De burgemeester feliciteerde de kwieke jarige met een mooi boeket en een oorkonde. Een kopie van de oorkonde wordt opgenomen in het Ereboek van de gemeente Leudal.

Werk
Lies Fleuren werd in 1921 geboren in Maasbree in een gezin van tien. Ze werkte van jongs af aan mee op het boerenbedrijf. Ze leerde haar man kennen op de kermis in Baarlo. Het paar ging in Helden wonen. Het gezin werd gezegend met acht kinderen. Terwijl haar echtgenoot een aannemingsbedrijf leidde, runde mevrouw Fleuren jarenlang een woninginrichtingszaak aan de Kerkstraat in Roggel. Na het onverwacht vroege overlijden van haar man werd ze daarbij ondersteund door een aantal van haar kinderen. Het was en is een warm gezin waar altijd iedereen welkom was. De kinderen herinneren zich vooral de fijne vakanties met het hele gezin. Na de sluiting van de zaak heeft Lies ruim 30 jaar aan het Korstehofje in Roggel gewoond.

Reizen
Naast de zorg voor haar kinderen en de zaak is Lies Fleuren altijd zeer actief geweest. Kaarten, kegelen, wandelen en fietsen deed ze graag. En reizen! Zo bezocht ze haar broer en zus in Canada waar ze samen haar 87e verjaardag hebben gevierd. Ook schrok ze er niet voor terug om helemaal alleen naar Venezuela te reizen om haar jongste zoon op te zoeken.

Reacties