Spolt: ‘Sluiting De Heihorst wordt definitief doorgezet’

Foto: John Hölsgens

HEIBLOEM – Onderwijskoepel Spolt heeft woensdag bekend gemaakt dat de sluiting van  basisschool De Heihorst definitief wordt doorgezet. Dat meldt Dagblad De Limburger. De hele Leudalkern heeft nu de hoop gevestigt op het schoolbestuur van Den Doelhof in Meijel.

Er loopt namelijk nog een verdiepend onderzoek over een eventuele overname door De Doelhof.

Niet blij
De medezeggenschapsraad van De Heihorst is niet blij met de tussentijdse aankondiging van Spolt. ‘Wij snappen absoluut niets van deze zet. Iedereen is heel positief over de overname, waarom dan nu opeens dit bericht? Het zorgt alleen maar voor druk op Meijel en voor zorgen bij de ouders’ zei MR-lid Josien Leenders tegen de krant. Het besluit is genomen zonder dat er een advies van de MR ligt over de voorgenomen sluiting, zo meldde Leenders.

Helderheid
Gérard Zeegers, bestuursvoorzitter van Spolt, kon niet nog langer wachten op een MR-advies. Hij zegt in het Dagblad: ‘Op een gegeven moment moet er helderheid zijn. Ik heb meermaals uitstel gegeven, en nu heb ik gezegd: ik hak zelf een knoop door.’ Een overname zal Zeegers niet in de weg staan. De MR zegt naar de geschillencommissie te stappen om het besluit aan te vechten en zal evengoed een advies uit te brengen. ‘Aan het verdere proces is niets veranderd. Er is alleen opnieuw onrust veroorzaakt’ zei Leenders. In Buggenum en Kelpen-Oler wordt gekeken naar de mogelijkheid om de school om te zetten van katholiek naar openbaar onderwijs. Dat zou de kans op een overname en daardoor openhouden van de school vergroten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen