Politie voert komende tijd alcohol- en drugscontroles op

Foto: Pixabay-Pexels (CC0-Public Domain)

LEUDAL – De politie gaat de komende perioden meer controleren op alcohol- en drugsgebruik in het verkeer in de regio Leudal, Nederweert en Weert.

Dat maakt het Basisteam Weert-Nederweert bekend op haar Facebookpagina.

Taxi
Sinds de heropening van de terrassen ziet de politie weer een toename in het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Dat kan uiteraard leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. ‘Alcohol en drugs hebben een verdovende, stimulerende of bewustzijn veranderende werking op de hersenen, of een combinatie van deze effecten, waardoor de verkeerstaak minder goed kan worden uitgevoerd. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor jou en je medeweggebruikers’ schrijft de politie. ‘Dus, ga je het terras op? Regel een taxi of laat je ophalen door iemand die nuchter is.’

Reacties

Cookieinstellingen