Basisschool Sint Liduina nog een jaar open

Foto: Facebook Dorpsraad Kelpen-Oler

KELPEN-OLER – Basisschool Sint Liduina in Kelpen-Oler blijft komend schooljaar geopend, zo is nu ook formeel bekend gemaakt meldt Dagblad De Limburger.

De voorgenomen sluiting is door scholenkoepel Spolt dus sowieso met één jaar uitgesteld.

Openbare school
Sinds december was het onduidelijk of de leerlingen ook in het schooljaar 2021-2022 in eigen dorp naar school konden. Dit uitstel geeft de medezeggenschapsraad (MR) nu extra tijd om naar alternatieven te zoeken, zoals een overname door een andere onderwijsorganisatie. ‘De eerste gesprekken lopen al. Het is nog in de verkennende fase en het heeft tijd nodig, maar we zijn hoopvol’ zei Ineke van Kollenburg namens de MR tegen de krant. Er is bovendien een traject opgestart om Sint Liduina om te vormen van een katholieke naar een openbare school, om een overname mogelijk te maken. Bestuursvoorzitter Gérard Zeegers van Spolt heeft aangegeven mee te willen werken aan een overgang.

Heibloem
In Heibloem, waar Spolt van plan is basisschool De Heihorst eveneens te sluiten, maakte de MR bekend al in een vergevorderd stadium van overname te zitten. Schoolbestuur SKBM van De Doelhof in Meijel heeft serieuze interesse. ‘Er is officieel nog geen groen licht, maar het ziet er goed uit. We hopen dat het snel en vlot geregeld kan worden’ zei Josien Leenders namens de MR tegen het Dagblad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen