Leerlingen van De Kwir delven het witte goud

Foto: KERNgezond

NEER – De kinderen van de groepen 5/6 van basisschool De Kwir uit Neer gingen woensdag op zoek naar het witte goud.

Onder een heerlijk ochtendzonnetje arriveerden de kinderen bij Beeren Plantproducts. Daar werden ze in drie groepen verdeeld en gingen ze snel aan de slag met de drie onderdelen van deze ochtend.

Kort
Met een leuke huifkar werden de kinderen naar het aspergeveld gebracht. Daar kregen ze van John Beeren uitleg over de groei van de aspergeplant. Daarna mocht de jeugd zelf op zoek. Enthousiast werden de eerste asperges gestoken, die ze dan ook zelf mochten houden. Dat ze hier en daar wel erg kort waren mocht de pret niet drukken. In de loods gaf Ingrid Beeren vervolgens een rondleiding langs alles wat er te zien was: van het sorteren van de asperges tot de koeling en de tractoren.

Salade
Als laatste onderdeel moesten de asperges natuurlijk ook geproefd worden. De kinderen maakten een heerlijke aspergesalade met daarin ook ui, ei, griekse yoghurt, mosterd en bieslook. Deze salade werd op toastjes geserveerd en zo werd een gezonde ochtend feestelijk afgesloten.

Reacties