Open tuin in Rita’s cottage garden

Foto: Website Rita's Cottage Garden

NEER – Aan de Napoleonsweg 130 in Neer is het op zondag 27 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur Open tuin.

Deze tuin is gebaseerd op het principe van de cottage garden. De cottage garden is een van oorsprong Engelse tuinstijl, met als karakteristieke kenmerken het gemengd gebruik van sier- en eetbare planten, het informele ontwerp en het gebruik van veel natuurlijke materialen.

Vergeten groenten
Een rondwandeling door de grote en kleurrijke tuin van circa 3000 vierkante meter biedt een zeer afwisselende ervaring. Onderweg op de talrijke kronkelende paadjes  door Rita’s cottage garden, stuit je onder andere op grote oude bomen, romantische hoekjes, een groentetuin, een kruidentuin, een Engelse tuinkas, bamboe en een schitterende oude cornus causa. Je loopt door meerdere rozenbogen en komt verschillende vergeten groenten en fruit tegen, waaronder eeuwig moes en de kweepeer.

De entree die zondag kost 2,50 euro, inclusief koffie of (kruiden)thee en iets lekkers. Kijk hier voor meer impressies.

Reacties