Trotse burgemeester feliciteert 100-jarige Ciro

Foto: Facebook gemeente Leudal

HORN/HEYTHUYSEN – Burgemeester Désirée Schmalschläger heeft bestuur en de medewerkers van Ciro gefeliciteerd met het honderdjarig bestaan.

‘Longzorg en Horn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat kan ook niet anders na honderd jaar. Ciro is dan ook veel meer dan een werkgever voor onze inwoners’, aldus de burgemeester.

COVID-19
Schmalschläger zei trots te zijn zo’n gerenommeerd kennis- en behandelcentrum binnen de gemeentegrenzen te hebben: ‘Ciro staat landelijk en internationaal zeer hoog aangeschreven vanwege de wetenschappelijke expertise en onderzoeken die er verricht worden.
Van betekenis is het actuele onderzoek van Longfonds, Ciro en de Universiteiten Maastricht en Hasselt, naar langdurige klachten na een COVID-19 infectie. Ik hoop en wens dat de verbondenheid tussen Leudal en Ciro nog lang mag blijven voortbestaan.’

Vandaag is ook de jaarlijkse Ciro Artwalk geopend. Het Ciro-terrein is daarmee een bijzondere plek waar kunst, natuur en zorg samenkomen. Ongeveer 100 kunstwerken zijn tijdens deze historische kunstwandeling gratis te bewonderen in de bosrijke omgeving. Kijk hier voor meer informatie.

Reacties