Getuigen gezocht: auto in brand gestoken in Heythuysen

Foto: Facebook Marcus Vankan

HEYTHUYSEN – In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 juni heeft rond 1.15 uur een autobrand gewoed op de Dorpstraat in Heythuysen.

De politie zegt dat het om brandstichting gaat.

Elektrische auto
De verdachte is te voet gevlucht. Mensen die de verdachte hebben gezien of die camerabeelden van de vluchtende persoon hebben, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844, of anoniem via MMA 0800-7000. De autobrand was snel onder controle, maar de brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig zwaar beschadigd raakte. Omstanders werden op afstand gehouden omdat er gevaarlijke dampen konden vrijkomen. Het ging namelijk om een elektrische auto.

Accucellen
Elektrische of hybride auto’s zijn lastiger te blussen ten opzichte van een auto die op benzine of diesel rijdt. De afzonderlijke accucellen kunnen oververhit raken en een kettingreactie veroorzaken bij aangrenzende cellen. Daardoor kan het lijken alsof een autobrand geblust is, maar kan het voertuig later spontaan weer in brand vliegen. Het kan tot 24 uur duren voor alle cellen afgekoeld zijn en de kettingreactie is gestopt.

Reacties