Fun tussen het fruit met KERNgezond in Roggel

Foto: KERNgezond

ROGGEL – Donderdagochtend waren de kinderen van de groepen 6-7 van basisschool De Zjwiek te gast bij Fruitbedrijf Heijnen in Roggel. In het kader van KERNgezond beleefden ze hier een leuke, smakelijke en leerzame ochtend.

Eenmaal per fiets aangekomen kregen ze een rondleiding van Ruud Heijnen door het bedrijf.

Salade
De kinderen leerden over alle soorten fruit die er groeien aan de boom of struik en over het sorteren van het fruit. Met de appels van het bedrijf werd daarna een heerlijke frisse salade gemaakt. Met een vragenspeurtocht door de boomgaard werd getest wat de kinderen inmiddels allemaal al wisten over appels, kersen en pruimen. Als laatste onderdeel moesten ze goed samenwerken om via hints, die in de boomgaard te vinden waren, een code te kraken. Een topochtend in de buitenlucht dus, die werd afgesloten met een groot applaus voor de gastheer.

Reacties