Tweede editie van online quiz Watbleef?!

Foto: Watbleef?!

LIMBURG – Een speelse, Limburgse afsluiting van de Boekenweek: op zondag 6 juni om 20.30 uur vindt de tweede online Watbleef?! quiz plaats. Net op tijd om de boekenweek 2021 af te sluiten.

Test je kennis over taal, letteren en muziek met een stevige dot streekromantiek, onder leiding van DJ ST. Paul.

Divers
Watbleef?! is als de taal in Limburg zelf: divers, authentiek en internationaal. En zo was ook het deelnemersveld van veertig teams, tijdens de eerste editie afgelopen december. De leukste (online) caféquiz van Limburg, een samenwerking van de Limburgse taal en letteren organisaties, kan via de site van Watbleef?! gratis worden gevolgd. Registeren is niet nodig.

De Quizmaster
DJ St. Paul doet niets liever dan je meenemen op zijn muzikale reis. Een reis die tijdens de pandemie allen maar plaatsvond in de huiskamers. Nu rijgt hij, in plaats van plaatjes, voor Watbleef?! op geheel artistieke wijze opnieuw vijf ronden lang de vragen aan elkaar. Met titels als Per Seconde Grijzer varieert de inhoud van schrijvers en schrijfsels, via videofragmenten over taal, tot streekromantiek en muziek.

Gasthosts
Natuurlijk zijn er ook weer de nodige bekende Limburgers die meewerken en een eigen vraag stellen: van Miss Patty Pam Pam tot Bebbie Kraft. Sta je aan het einde bovenaan dan wacht er een bijzonder prijzenpakket op je, samengesteld in samenwerking met Boekhandel de Tribune en de Limburgse bibliotheken.

Reacties