Webinar Less Depressed over de gevolgen van de coronacrisis voor jongeren

Foto: CJG-ML

LEUDAL – Het is duidelijk dat er grote zorgen zijn over het mentale welzijn van jongeren tijdens deze coronacrisis. Uit onderzoek van de Nederlandse GGZ blijkt dat jongeren meer stress ervaren en meer dan ooit last hebben van depressieve klachten.

Andere onderzoeken tonen aan dat jongeren zich minder gezond voelen en vaker last hebben van angst en somberheid door de coronamaatregelen.

Impact
De impact is groot. Veel ouders maken zich dan ook terecht zorgen om de mentale gezondheid van hun zoon of dochter. In samenwerking met METGGZ organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg (CJG-ML) het webinar Less Depressed, waarin ouders worden geïnformeerd over de gevolgen van de coronacrisis voor jongeren. Wat is het effect van de coronamaatregelen op het puberbrein? Hoe kun je depressie signaleren bij jongeren en welke stappen kun je als ouder zetten om jouw kind te helpen?

Inschrijven
Tijdens dit webinar geven deskundigen antwoord op alle vragen. Inschrijven kan via deze site. Het wordt gehouden op 3 juni vanaf 20.00 uur en zal ongeveer anderhalf uur duren. Je ontvangt een bevestiging van je registratie per e-mail. Het webinar is te volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

Reacties