Bryan Linssen in Limburgs team van het decennium FIFA voetbalspel

Foto: Pixabay - Olichel (CC0-Public Domain)

LEUDAL – Jaarlijks beoordelen de scouts van het populaire voetbalspel FIFA de kwaliteiten van professionele voetbalspelers. Op basis van historische FIFA-spelersbeoordelingen werd bekeken welke provincies het afgelopen decennium de beste voetballers voortbrachten en wat de beste teams zijn per provincie.

De eigenaar van twee voetbalclubs in Oostenrijk en Duitsland analyseerde ruim 5300 digitale spelerskaarten van alle Nederlandse spelers over de afgelopen 10 jaar. Deze kaarten hebben een score op schaal van 99, gebaseerd op spelerskwaliteiten. Door de spelerskaarten uit de jaarlijkse edities van het voetbalspel tussen 2011 en 2021 te koppelen aan de geboortegegevens van alle spelers werden provincies beoordeeld én gerangschikt.

4-3-3
Door de spelers met de hoogste scores van de afgelopen tien jaar te analyseren, ontstond per provincie een team met topspelers. Deze 12 provincie-elftallen samen behaalde een gemiddelde score van 75. Het topteam uit Limburg heeft ook een gemiddelde spelersbeoordeling van 75. In het team, in een 4-3-3 formatie, is Leudal vertegenwoordigd door Bryan Linssen. Hij heeft in de aanval gezelschap van Vito van Crooij (Venlo) en Ruud Boymans (Sittard-Geleen). Op doel staat Mark Flekken (Kerkrade). De verdediging bestaat uit Joshua Brenet (Kerkrade), Perr Schuurs (Echt-Susteren), Roel Brouwers (Heerlen) en Paul Verhaegh (Horst aan de Maas). Verder wordt het middenveld gevormd door Mark van Bommel (Maasgouw), Boudewijn Zenden (Maastricht) en Jorrit Hendrix (Peel en Maas).

Meer informatie over de analyse en gegevens over alle provincies is hier te vinden.

Reacties