Onderzoek naar ‘handgranaatzaak’ in Neer is vastgelopen

Foto: Pixabay - jftben (CC0-Public Domain)

NEER – Het onderzoek naar de ‘handgranaatzaak’ in Neer is vastgelopen. In december vorig jaar werd bij de woning van een misdaadverslaggever een granaat achtergelaten. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt tegenover Dagblad De Limburger ‘dat alle aanknopingspunten in deze zaak zijn uit gerechercheerd’, maar dat dit geen verdachten heeft opgeleverd.

Het onderzoek ligt nu stil. Maar wanneer er nieuwe tips of aanknopingspunten bekend worden, wordt de zaak weer opgepakt, zo liet het OM weten.

Pensioen
In het programma Opsporing Verzocht werd in januari nog een oproep aan getuigen gedaan. Dat leverde twee tips op. De verslaggever van De Limburger, Jos Emonts, is sinds kort met pensioen. Hij had graag meer geweten over het waarom, zo verklaarde hij. ‘Ik had zelf al geen hoge verwachtingen dat het onderzoek iets zou opleveren, gezien het gebrek aan sporen en getuigen’ aldus Emonts.

Reacties