Bouw tien appartementen Ellenhof van start

Foto: Wonen Limburg

ELL – Wat in 2016 begon als een oproep om betaalbaar wonen in Ell mogelijk te maken, zodat jongeren een kans krijgen in hun dorp te blijven, is inmiddels een plan in uitvoering. Maandag is begonnen met de verbouwing van het voormalig dorpshuis naar Ellenhof.

Het bijzondere aan de realisatie van Ellenhof is dat dorpsbewoners, verenigd in de Stichting Wonen Ell, zelf het beheer en de verhuur van de appartementen gaan doen.

Trots
Jan Custers: ‘De stichting bepaalt zelf hoe en aan wie de woningen toegewezen worden. In eerste instantie is het gebouw, op één appartement na, van Wonen Limburg. Maar ons streven is om op termijn de appartementen allemaal over te nemen.’ Wonen Limburg is blij dat het nu eindelijk zover is. ‘Het was een lange weg met behoorlijk wat uitdagingen. We mogen er met z’n allen trots op zijn dat we met Ellenhof de wens van de dorpsbewoners hebben kunnen realiseren; het bieden van betaalbare woonruimte voor jong én oud, waardoor het met name voor jongeren mogelijk is om in hún dorp te kunnen blijven wonen. Goed nieuws voor de leefbaarheid en het sociale leven in Ell’, aldus corporatiebestuurder Ger Peeters.

Geduld
Uiteraard is ook de Stichting Wonen Ell tevreden. ‘We hebben veel geduld moeten hebben. Het is een nieuw concept en dat was te merken in de overleggen die sinds 2017 gevoerd zijn. We vinden het natuurlijk prachtig dat er, naast de ‘boost’ in Steenenbampt, nu ook op het gebied van betaalbare appartementen voor jongeren eindelijk iets van de grond komt. Het woningaanbod in Ell wordt daarmee weer completer’ zegt Custers. Ellenhof is een woongebouw met tien appartementen voor starters en 55-plussers. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Stichting Wonen Ell via [email protected]

Reacties